diumenge, 29 de novembre del 2015


Hola de nou!!!!
Avui us explico la tècnica de l’ESTARGIT. Molt bonica i fàcil de fer amb els infants.


Edat aproximada: a partir de 4 anys.

Materials:
2 folis blancs
Ceres de colors
Llapis
Goma
Tisores
Vernís (opcional)

Quan ja tenim tot el material preparat, comencem!!!!!
En un full blanc, dibuixarem amb llapis el que serà la plantilla (en aquest cas, una mà). Una vegada dibuixat, ho retallem de manera seguida, és a dir, sense trencar cap part del full. D’aquesta manera, obtindrem dues plantilles 


A continuació, pintarem amb ceres el voltant de la plantilla i la posarem sobre un full blanc. Amb una mà aguantarem la plantilla i amb un dit arrossegarem la cera cap a fora. En treure la plantilla del full, aquesta haurà quedat plasmada.
Seguidament, amb la part sobrant del full on s’ha retallat la plantilla, també pintarem el voltant amb ceres, però en aquest cas, arrossegarem amb el dit les ceres cap a dintre.


Mireu que xulo ha quedat!!!!


Observacions:
En el cas de fer aquesta tècnica amb infants més petits, l’educador/a haurà de tallar les plantilles.  A més, per tal d’evitar que la plantilla es mogui en el moment d’arrossegar les ceres, la podem enganxar amb un trosset de celo.
Quan es retalli la plantilla, s’ha de vigilar molt perquè la part sobrant no es trenqui, ja que no es podria fer la tècnica correctament.
Anar en compte en el moment d’arrossegar les ceres amb el dit perquè es pot trencar la plantilla o la part sobrant del full.

Desitjo que us hagi agradat i que ho proveu.
Fins la pròxima!!!!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada